Verandering kan iets goeds betekenen

Soms zijn veranderingen nodig. Doorheen de tijd heb ik geleerd dat dat soms een goede zaak kan zijn. Het belangrijkste is een goede evenwicht vinden. Wanneer de balans uit evenwicht is, wordt het tijd voor iets anders. 
Ik ben voorstander om de situatie steeds op elke moment rationeel te bekijken, de feiten naast me te leggen en daaruit van conclusies te trekken. Het heeft geen zit om situaties emotioneel aan te pakken. Emoties zorgen immers voor meer en meer argumenten. Ook zijn emoties gebonden aan de mens en daarom niet neutraal gericht.
 
Van verplegingsteam ben ik dus veranderd omwille van het feit:
  1. dat zij met een grote verplegingspersoneel werken
  2. dat de instroming en uitstroming continue is
  3. dat de organisatie gebonden is een hoofdzetel
  4. dat ik niet in staat ben om steeds 40 à 60 mensen op te leiden  
Punt 1 t.e.m. punt 3 zijn zaken waar de organisatie niet in de hand heeft en daarom kan er moeilijk iets veranderd worden.  Punt 4 is eigen aan mijn ziekte en dat is onveranderbaar. Maar ik kan de situatie wel veranderen waardoor het niet fysiek minder zwaar weegt.
Weet dat elk persoon recht heeft op de keuze van de organisatie en niet verplicht is om te blijven.
Daarom heb ik besloten het hef in eigen handen te nemen en de situatie te sturen. 
Ik contacteerde een team zelfstandige thuisverpleging in de buurt. (Elk persoon recht heeft op een éérste gesprek dat vrijblijvend is met een organisatie.) Hun team is klein en er is communicatie mogelijk. Zelfstandigen maken immers hun eigen wetten. Ik zie ook meer toekomstmogelijkheden volgend jaar wanneer het PVB van start gaat.
Wat de toekomst me gaat brengen weet ik niet. Maar tot nu toe gaat het goed. Hopelijk blijft het zo! Toi toi toi!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...